4 redenen waarom elke succesvolle ondernemer de dag met lichaamsbeweging moet beginnen

Iedereen weet dat regelmatig aan lichaamsbeweging doen goed is voor de gezondheid en je zo ook een fit lichaam zult verkrijgen. Maar wist je dat je door te sporten ook een groter rendement kunt behalen in je professionele leven?

Lichamelijke activiteit stimuleert namelijk het vrijkomen van hormonen die je zullen helpen een goed humeur te hebben tijdens de dag. Daarnaast zul je zo ook meer energie hebben die kan helpen om stress tegen te gaan. Actief zijn in de ochtend is daarom aangewezen om een succesvolle ondernemer te worden. Onderzoek toont aan dat als je zichzelf 's ochtends vroeg blootstelt aan licht, je overdag makkelijker wakker blijft en je nachtrust zo ook verbetert.


Dit alles zal je helpen productiever te zijn tijdens de werkuren. Daarom hebben we hieronder enkele tips verzameld die je kunnen helpen om regelmatig sporten en je zakelijke leven op een gezonde manier te combineren.

Sporten zal je prestaties op het werk op verschillende manieren verbeteren. Het stimuleert bijvoorbeeld het uithoudingsvermogen en zal de vermoeidheid tegengaan. Het bevordert daarnaast ook een rustigere gemoedstoestand die je vast en zeker zal helpen bij het hebben van een productieve werkdag.


Geeft je meer energie

Je zou kunnen denken dat sporten je energiereserves mogelijk kan uitputten. Maar niets is minder waar! Met slechts 20 minuten van lage tot middelmatige intensiteit oefeningen (zoals joggen), drie keer per week, zal je energieniveau verhogen en de vermoeidheid doen verminderen. Regelmatig aan lichaamsbeweging doen verhoogt namelijk de bloedsomloop en versterkt de hartspier. Daarom zul je het tijdens de dag langer uithouden. Dit zal zeker van pas komen bij het hebben van een drukke dag. Aan lichaamsbeweging doen geeft je meer energie, niet minder!


Een beter humeur

Iedereen heeft wel eens een mindere dag op het werk. Sporten stimuleert echter de afgifte van endorfines – die zullen helpen om een slechte dag om te buigen in een positieve succesvolle dag. Je zult het effect hiervan al binnen vijf minuten na het beginnen van het sporten beginnen voelen.


Vermindert de hoeveelheid stress

Sporten verhoogt niet alleen de hoeveelheid endorfines in je lichaam. Het zal ook helpen om minder stress te voelen aangezien het niveau van stresshormonen zoals cortisol en adrenaline wordt verlaagd, waardoor je zich rustiger en meer ontspannen zult voelen. Regelmatig aan lichaamsbeweging doen zal er op de lange termijn zelfs voor zorgen dat je hersenen zich gaan reorganiseren, waardoor je minder gevoelig wordt voor stress.


Scherpt je cognitie aan

Neurowetenschappers weten al lang dat fysieke activiteit inflammaties in de hersenen bestrijdt en de groei van verse neuronen stimuleert. Dit verklaart waarom de delen van de hersenen gerelateerd aan denken en het geheugen groter zijn bij mensen die regelmatig bewegen in vergelijking met mensen die dit weinig tot nooit doen.

Sporten zal je productiviteit op verschillende manieren verhogen en het beste tijdstip om aan lichaamsbeweging te doen is tijdens de ochtend. Om verschillende redenen is 's ochtends sporten effectiever dan gelijk welk ander moment van de dag.


Je zult minder trainingen overslaan

De positieve effecten van sporten werken cumulatief – daarom moet je consequent zijn om optimaal te profiteren van de voordelen hiervan. Het is gebruikelijk dat projecten, vergaderingen en dergelijke later in de voormiddag, na de middag of in de vroege avond worden georganiseerd. Als je daarom kiest om 's ochtends aan lichaamsbeweging te doen, zijn er minder redenen om een training over te slaan.


Je zult je wakkerder voelen

Sporten zal een goede nacht slapen niet vervangen. Maar 's ochtends sporten zal wel helpen om de dag te starten met een goede bloedsomloop en zal ervoor zorgen dat je de dag perfect kunt starten. Zeker als je beslist om buitenshuis te sporten, omdat je dan ook wordt blootgesteld aan zonlicht. Dit zal je waakzaamheid bevorderen die wederom je cognitieve prestaties zullen verbeteren.


Je zult makkelijker in slaap vallen 's nachts

Regelmatige sporters hebben de neiging om beter te slapen in vergelijking met personen die minder vaak of bijna nooit aan sport doen. Mensen die vroeg opstaan om de dag te starten met sport, zullen die avond waarschijnlijk weinig problemen hebben om in slaap te kunnen vallen. Zeker als je een vast schema aanhoudt, zal het lichaam makkelijk wakker worden in de ochtend, maar ook in slaap vallen 's avonds.

Als je succesvol wilt zijn als entrepreneur, is het daarom belangrijk om vaak aan lichaamsbeweging te doen. Het zal je productiviteit tijdens de dag significant verhogen. Probeer daarom de bovenstaande tips uit voor twee weken, en je zult het verschil in productiviteit, in je humeur en je stressniveau merken. De eenvoudige tips die we hierboven hebben opgesomd zullen je helpen om hiermee aan de slag te gaan!

Recent Posts

See All